Lucruri Folositoare Pentru Case cu Mult Soare

Redescoperind România

Redescoperind România
16 februarie 2014 De altădată
In Blog, Uncategorized

Astăzi nu vom povesti despre sat. Și nici despre povești de altădată. Sau legende, sau tradiții.

Astăzi vom vorbi despre un proiect și despre oameni minunați de astăzi. Un proiect care nouă ne este foarte drag și despre care vrem să vă vorbim și vouă. Un proiect care redescoperă România prin intermediul aparatului de fotografiat.

FotoUnion a organizat zilele acestea a opta ediție a cunoscutei Tabere de Fotografie pentru Bloggeri, care a avut drept temă redescoperirea Țării Făgărașului.  Ediția anterioară a avut loc în Bucovina și și-a propus să documenteze Crăciunul pe rit vechi care se ține încă în locurile acestea și este încărcat de puritate, tradiții vechi și oameni credincioși, păstrând sensul profund al Crăciunului de altădată.

Am fost atunci uluiți de frumusețea imaginilor și textelor pe care cei din tabără le-au postat și ne-am spus în inima noastră că va trebui să fim alături de ei la următoarea ediție a TFB. Ca să vă faceți o idee despre ce a însemnat TFB7, dați clic aici. De acolo veți putea porni în descoperirea tuturor reportajelor, eseurilor și fotografiilor postate de bloggerii participanți.

Nu a trecut multă vreme și, ca și nouă, ideea redescoperii unei zone minunate prin intermediul fotografiei li s-a părut atractivă și altor oameni îndrăgostiți de România. Și atunci s-a născut TFB8 prin care a ieșit la lumină, ca un diamant,  Țara Făgărașului.

“TFB8 este cea mai recentă aventură de fotografie a Foto Union. Va avea loc în perioada 12-16 februarie 2014, în localitatea Calbor din Țara Făgărașului, acolo unde se află și Pensiunea 249 (Calbor Country Club). Un loc minunat, de cinci stele, așezat într-un spațiu magic, din care vă vom relata pe larg în perioada următoare. TFB8 este posibil grație sprijinului oferit de Calbor Country Club,SilvaToyotaDacia Plant și De altădată.”

Munca lui Cristian Șuțu de  FotoUnion, de a le împărtăși secretele fotografiei bloggerilor prezenți, a dat roade și împreună au descoperit un ținut de o rară frumusețe, cu cetăți, sate, mănăstiri cu începuturi pierdute în negura vremii, cu armăsari de poveste și oameni cu povești impresionante.

Vă invităm și pe voi să descoperiți aceste locuri minunate de pe blogurile: Dan ByronCristian China BirtaCosmin TudoranAndra NiculaGeorgiana LunguOana BabaAlex Damian,Mugur PopAlissumAriel ConstantinofCorina Nițescuși Cristian Șuțu. Iar pe Facebook și Instagram urmăriți hashtag-ul #TFB8.

Dar, cum spuneau străbunii noștri,  vorba lungă, sărăcia omului. Vă lăsăm să admirați câteva din fotografiile postate în ultimele zile și să descoperiți prin intermediul lor Țara Făgărașului! Și vă promitem că vom mai descoperi împreună cu FotoUnion alte și alte locuri minunate.

Cristian Șutu

Cristian Șutu

Dan Byron

Dan Byron

IMG_3914

Mugur Pop

IMG_5625

Mugur Pop

Sat Calbor - 240 locuitori. Sâmbătă seară era mare-slujba-mare, de se auzea prin difuzoare în tot satul. Puteam să pun pariu că e o slujbă înregistrată pentru că pe ulițe nici țipenie de om. Intru de curiozitate în biserică și - ce să vezi - era live. În biserică 8 oameni. 2 cântau, restul ascultau și se închinau. Biserica nu prea mai adună locuitorii laolaltă în secolul 21 nici în sat.

Ariel Constantinof

Cosmin Tudoran

Alex Damian

Calbor--14

Vitamina 0

DSCF4867

Georgiana Lungu

Cristian China-Birta

viorica

Andra Nicula

Mânăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus

Corina Nițescu

_DSC7384

Cristina Georgescu

Alissum

Comments (0)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*