Lucruri Folositoare Pentru Case cu Mult Soare

Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediția a opta, 2017

Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediția a opta, 2017
6 aprilie 2017 De altădată
In Blog, Uncategorized
Ediția a opta a festivalului se va derula în perioada 23 iulie 2017 – 20 august 2017:
1. Festivalul în Țara Lăpușului, o săptămână, în perioada 23 – 30 iulie 2017
2. Festivalul în Țara Maramureșului, o săptămână, în perioada 13 – 20 august 2017
Cele patru componente a fiecărei săptămâni de festival:
· Școala de Vară “ Moș Pupăză” – o inițiativă pedagogică pentru cei care doresc sa se conștientizeze mai adânc dimensiunile adevărate ale acestei culturi străvechi, încă vie, o comoara universală. Ateliere meșteșugărești organizate în mai multe sate din Țara Maramureșului și Țara Lăpușului, pe diferite specializări: muzică și dans tradițional, cimpoi, fluier, cioplit, olărit, țesut, pictură, cosit si realizare căpițe de fân. Cursanții învață ceva specific de la un meșter din sat pe parcursul a 5 zile. Parteneriat – Școala de Vară “Willie Clancy” Irlanda.
· Festivalul satelor – microevenimente. Fiecare primărie din Țara Maramureșului și Țara Lăpușului este invitată să participe cu un micro-eveniment, să deschidă propria ladă culturală de zestre, într-o grădină sau gospodărie, fără microfon, fără scenă: o seară de șezătoare, un atelier, o întâlnire cu bătrânii satului, un concert, unde turiștii întâlnesc sătenii într-o atmosferă relaxată și autentică, toate microevenimentele fiind promovate pe o hartă a festivalului, tipărită în mii de exemplare. În perioada 5 – 12 august 2017 se vor organiza o serie de microevenimente în satele comunităților ucrainiene, pe Valea Ruscovei.
· Concerte amplificate – o zi în Țara Lăpușului și o zi în Țara Maramureșului, de evenimente amplificate, cu artiști consacrați. Această componentă are scop de-a crea o punte între tineretul din mediul urban și cel din mediul rural, între oameni cu preocupări diferite, uniți de muzică și timp petrecut într-un cadru natural spectaculos.
· Reuniunea de la Săpânța – la final de festival, toate satele participante și toți turiștii și vizitatorii sunt invitați să participe la o zi de sărbătoare a bucuriei, desfășurată la Săpânța, unde activitățile se vor încheia cu o mare horă în jurul Cimitirului Vesel.
Toate evenimentele vor fi integrate într-o amplă campanie de promovare națională, chemând turiștii să exploreze într-un mod autentic Țara Maramureșului și Țara Lăpușului.
Mai multe informaţii: drumullung.ro

Comments (0)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*