Lucruri Folositoare Pentru Case cu Mult Soare

Pregateste-te de un Craciun romanesc

Pregateste-te de un Craciun romanesc
27 noiembrie 2014 De altădată
In Blog, Uncategorized

Stii cand simti ca vine iarna cu adevarat? Nu cand simti cate pisca frigul de obraji ci cand se simte in aer un miros usor de fum rece care iti aminteste de afumaturile agatate in pod la frig. Atunci stii cu adevarat ca in zilele care vin o sa te trezesti si o sa fie lumina in casa, lumina de zapada alba de afara care a imbracat casele si dealurile.

Si iti tresalta inima de  bucurie stiind ca nu mai este mult pana la Craciun. Visezi deja la seara de Craciun impartita cu oameni dragi si la bucuria copiilor plecati la colindat si intorsi in casa cu obrajii rosii, la timp ca sa isi primeasca cadourile de la bunul Mos Craciun.

Ca sa iti primesti oaspetii asa cum se cuvine si ca sa aduci bucurie celor dragi, noi cei de la dealtadata.ro ti-am pregatit cadouri cu suflet, cadouri care raman pentru totdeauna in inima celui care le primeste.

Mai intai si mai intai pregateste-te de Mos Ajun. Spune Buna dimineata de Mos Ajun si asteapta-i pe primii flacai care iti bat la usa inca de dimineata. Da-le un vin sprintar si usor din anul asta servit in cana albastra de Corund si pune-le nuci si mere in bolurile albastre, ca doar inca e post pana seara dupa ce se canta colindele.

Si iata ca pe nesimtite se lasa seara. Pentru Masa de Craciun ti-am pregatit un platou scobit in lemn de salcie care sa te ajute sa te mandresti cu adevarat de carnatii si slanina preparate de mana ta si doua ciorbalace minunate de Horezu, pictate de mana maestrei Ioana Mischiu, in care sa abureasca sarmalele si ciorba.

Iar daca ai prieteni multi la masa te pregatesti sigur de o Masa imbelsugata. Pune platoul de lemn cu ce ai mai bun pe masa, alaturi de ciorbalacul plin de sarmale. Aprinde o lumanare in sfesnicul pictat de maestrul Atilla Pall si asterne pe masa o minunata fata de masa din bumbac cu bucle si dantela. Acum simti cu adevarat ca este masa de sarbatoare!

Dar ce te faci acum ca se aud in zare colindatorii? Ii astepti asa cum trebuie ca o buna Gazda la colindat. Ii astepti cu tava de panuse prinsa in fier forjat, dichisita cu bol de ceramica pictata plin cu nuci si mere si cu o cana de vin pictata atent, umpluta ochi cu vin Caloian de la Crama Oprisor.

Colindatorii intra si canta cu drag colindele vechi si apoi iti admira bradul plin de decoratiuni de panuse, migalos lucrate una cate una. Un Cor de ingeri iti cantaColindatori azi in brad!

Iar daca nu mai stiu colinde multe ii ajuti cu colinde vechi din Ardeal si le dai tonul cu un clopotel de ceramica. Ca doar asa-i la Colind, se invata mereu!

Iar pe seara cand ai strans toate, pui deoparte doua farfurii de Horezu, cu prajituri si cozonac si lasi deoparte si o portie de sarmale aburinde intr-un ciorbalac. Pentru ca vei avea mai mult ca sigur Prieteni la masa seara tarziu.

Noi iti uram sa ai un Craciun asa cum ti-l doresti si lasa traditiile noatre sa se reverse in casa ta si sa iti aduca aminte ca cel mai bine si mai frumos este acasa.

Comments (0)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*