Ca în orice relație totul începe de la prezentări. Deci…
– Bună ziua! Suntem „De altădată” sau „dealtadata.ro”, cum vreți să ne strigați. Răspundem plini de veselie la amândouă strigările. Ne-am născut de curând, de foarte curând, în iarna aceasta care nu pare nicicum iarnă. Ne-am gândit că poate Dumnezeu ne ajută cu vremea bună ca să prindem curaj și ceva căldură ca să începem să creștem.
– Dar ce faceți voi pe lume?
– Este simplu, am venit să vă aducem soarele în case, căldura…de altădată!
– Cum, de altădată?
– Simplu, de altădată, de când bunicii, străbunicii și mergând înapoi până la străbuni, puneau suflet în tot ce făceau. Și, pentru că puneau pe lângă suflet și multă credință și dragoste de Dumnezeu, pentru că știau rostul lucrurilor și făceau toate la timpul lor, din mâini le ieșeau lucruri miraculos de frumoase. Lucruri care spuneau povești și transmiteau credințe. Lucruri care aveau fiecare în parte și toate laolaltă, semnificația lor.
– Și cum aduceți lucrurile de altădată?
– Din fericire, în țara aceasta din ce în ce mai aproape de occident și din nefericire din ce în ce mai departe de credințele românești, mai există câțiva „nebuni frumoși” care se încăpățânează să creeze lucruri așa cum au învățat de la bunii și străbunii lor. Au păstrat modul de lucru, pentru că știu că pun suflet în fiecare obiect creat de mână și au păstrat simbolurile și desenele învățate pentru că știu că nu sunt aruncate aiurea și potrivite cromatic, ci au înțelesuri adânci. I-am găsit și vrem să vă aducem toate comorile create de ei în magazinul online dealtadata.ro.
– Iar pe blog ce ne veți spune?
– Vom povesti despre credințe și obiceiuri de mult uitate, vom arăta că satul românesc nu a murit, că avem încă o identitate puternică și că este vorba pur și simplu de timp până când ne vom întoarce cu adevărat la rădăcini. Vom povesti despre simboluri, despre datini și despre oameni frumoși care fac lucruri în care bate iubirea față de neamul acesta. Vom avea multe, multe de povestit. Nu numai noi! Vă vom aștepta să ne spuneți povești de la sat de mult uitate, obiceiuri și credințe care încep să dispară pentru că nimeni nu mai crede în ele.
– Apăi, să ne vedem cu bine cât mai des de acum încolo!
– Mulțumim și vă așteptăm! Fugim că tocmai ne-a bătut căprița la poartă!
Lasă un răspuns