Lucruri Folositoare Pentru Case cu Mult Soare

Noaptea lui Mos Nicolae

Noaptea lui Mos Nicolae
5 decembrie 2014 De altădată
In Blog, Uncategorized

Ati fost cuminti? V-ati lustruit ghetutele? La noapte vine Mos Nicolae!

Cand vine Mos Nicolae stii ca incepe magia. Toti ingerasii forfotesc prin aer si vad “ce copil si ce purtare” si ii spun Mosului care copil merita sa primeasca ceva si care nu. Au timp de la lasarea zapezii si pana la Craciun sa tot cerceteze copiii si sa le cantareasca faptele. Iar Mosul va stii exact cu cine are de a face, chiar daca mai inchide ochii pe ici pe colo.

Dar pana la Craciun mai este noaptea lui mos nicolae mosul bun care le aduce dulciuri si fructe copiilor.  Mos Nicolae vine din negura timpurilor si are harul de a-i adormi pe toti copiii cand le pune cate ceva in ghetute, de nimeni nu l-a vazut niciodata.

Oricat de tare s-ar impotrivi genelor ingreunate, copiii cad rapusi un somn adanc in care viseaza un mos batran care vine prin troiene ajutandu-se de un toiag noduros. Si il vad cum atinge cu toiagul fereastra si aceasta se deschide ca prin minune si il lasa sa intre in casa.

Iar casa se lumineaza cu o lumina blanda care le scalda copiilor fetele in aur. Mosul zambeste, ii mangaie si ii binecuvanteaza si apoi scoate din sac cate ceva pentru fiecare pereche de ghetute insirata sub geam.

Mosul e bun si, desi stie nazbatiile si faptele facute de fiecare copil in parte, le pune tuturor cate ceva dulce in ghetute. Dar nu uita sa lase si nuieluse argintate care sa le aminteasca nazdravanilor ca faptele lor sunt vazute mereu din ceruri.

Mosul pleaca apoi din casa in casa si calatoreste in timpul lui care dureaza cat o luna intr-o noapte si are timp sa ajunga la toti copiii.

Mosul e sfant si se spune despre el ca apara vaduvele si orfanii, pe cei bolnavi si nevoiasi si pe fetele sarace care vor sa se marite. In Ardeal i se mai spune Santu Nicoara si oamenii de aici cred ca singurul moment cand il poti vedea este de Anul Nou cand se deschid cerurile.

 

 

Comments (0)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*